Kontakt oss

Vi hører gjerne fra deg med brukeropplevelser eller faglige henvendelser. For faglige ting kan de være aktuelt å ta kontakt med den varslingstjenesten som best retter seg til det du bruker regObs til. Av mer tekniske ting kan du også kontakte regObs direkte på e-post: regobs@nve.no

Du kan også benytte et tilbakemeldingsskjema for å gi oss tilbakemeldinger på tjenesten. Vær oppmerksom på at ting som haster best tas med varslingstjenestene direkte eller på facebookgruppen.

Tilbakemelding på tjenesten

Vi har en faggruppe på facebook som diskuterer regObs teknisk og faglig. Lurer du på hvordan formidle det du har observert best mulig på regObs så er dette siden du kan spørre på. Har du problemer med å registrere på appen eller regObs web så still gjerne spørsmålet her.

Faggruppe regObs på facebook

Om regObs

regObs er et samlingssted for observasjoner og hendelser brukt i varsling og beredskapsarbeid. Den dekker Snøskredvarslingen, Isvarslingen, Jordskredvarslingen og Flomvarslingen hos NVE og er en del av flere verktøy vi har etablert sammen med varsom.no.

regObs legger opp til at alle kan bidra med data. Det er en åpen datapolicy. Vi legger til rette for at regObs kan brukes av andre som gjør farevurderinger. Det gjelder både den enkelte turgåer eller organisasjoner som gjør det som en del av sin egen kvalitetssikring

regObs behandler data som ferskvare. Når observasjonen er sendt inn av deg, så er observasjonene tilgjengelig for alle å lese umiddelbart etterpå.

Om data i regObs

Data på regObs produseres av brukerne av regObs og foreligger ”som de er”. De kan inneholde feil og utelatelser. NVE gir ingen garantier for informasjonens aktualitet og tar ikke ansvar for at data kan gi feil eller villedende informasjon. Antall stjerner (1-5) beskriver kompetansenivået til den som leverer observasjoner. Uten stjerner er kompetansen ukjent eller lav.

Samarbeid

regObs er et samarbeidsprosjekt mellom NVE og Statens Vegvesen. Kartene for Fastlandsnorge leveres av Statens Kartverk og kart fra resten av verden leveres av OpenTopoMap.

Betingelser for bruk

Data som ligger på api.nve.no er lisensiert under Norsk lisens for offentlige data (NLOD) som er kompatibel med CC Navngivelse 4.0 Norge (CC BY 4.0). Lisensteksten finner du på data.norge.no/nlod/ og creativecommons.org/licenses/by/4.0/.

Personvern og webstatistikk

Vi innhenter besøksstatistikk for regObs ved bruk av Google Analytics. Formålet med dette er å lage statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle regObs. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Besøksstatistikken inkluderer oversikt over besøkendes IP-adresse, hvilke sider som er lest, tidspunkt, hvilken side vedkommende kom fra, samt type nettleser og operativsystem som benyttes. IP-adresser anonymiseres så snart dette er teknisk mulig, og før de lagres som besøksdata. Besøksdata behandles kun på aggregert nivå.

Les mer om Google Analytics bruk av "cookies" til måling av webstatistikk.

Les mer om hvordan hvordan regObs samler inn og bruker personopplysninger på NVEs personvernerklæring.

Om regObs brukeren din

Du legger også igjen litt informasjon om deg selv når du oppretter bruker. Det er greit å vite litt hva vi gjør med den:

Brukernavn: Dette er synlig for alle og assosierer deg med observervasjoner du gjør. Du kan velge deg et navn som tilkjennegir deg eller anonymiserer deg som du selv ønsker. Du kan når som helst endre brukernavnet ditt.

E-post: Denne bruker du til å logge inn med og ved glemt passord sender vi deg nytt passord til denne adressen.

Fullt navn og telefonnummer: Dette er høyst frivillig å legge inn. Men, om vi ønsker å kontakte deg om observasjoner eller at vi ser at du har hatt trøbbel med teknikken, kan det hende at vi bruker disse for å finne fram til deg og din bruker.

Hvordan slette brukeren din?: Du kan når som helst slette brukeren din i regObs. Da slettes alt vi har lagret om deg. Du vil ikke kunne logge på igjen uten å registrere deg på nytt. Alle eventuelle observasjoner du har levert beholder vi, men de vil ikke lenger være assosiert med brukern din. Det går ikke an å reversere sletting av bruker. Om du ønsker å slette brukeren din kontakt oss på regobs@nve.no